Artiklar

Ny samarbetspartner till Heppicopter-utbildningen har genomfört 100 kontorsprojekt

Det känns väldigt stimulerande och spännande att samarbeta med Jonas Westerlund och hans företag JonWest Consulting AB. De fakta Jonas presenterar, som bygger på de mätningar som genomförts innan och efter pandemin, är banbrytande.

Idag har han genomfört över 100 kontorsprojekt i alla världsdelar, av dem är 50 aktivitetsbaserade och 5 hybridbaserade.

Tillsammans kan vi erbjuda ett helhetsperspektiv i processen mot arbetsro och balans. Vi vet inte bara när, var, hur våra hjärnor arbetar och mår som bäst. Utan också varför det är så.

/Dagens Media/

Jan Berkö: ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”

”Läs gärna rubriken en gång till; Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har i dag. Jag har lånat den från en bok av Tomas Dalström som utkom 2017. När jag nu ser den uppmärksammade ”The Social Dilemma” på Netflix så tänker jag att allt detta skrev Tomas om för tre år sedan, med skillnaden att det har accelererat.

Läs hela artikeln här

/Publikt/

Okunskap om hjärnan bakom tron på kontorslandskapets förtjänster

Människor behöver lugn och ro för att prestera som bäst när de har krävande arbetsuppgifter. Att anställda stämplas som ”bakåtsträvare” när de klagar på att de har svårt att jobba i öppna kontorsmiljöer visar att det krävs mer kunskap om hur hjärnan fungerar, skriver författaren och journalisten Tomas Dalström.

Läs hela artikeln här

/HR  People/

Låt hjärnan jobba i fred

Det öppna kontorslandskapet kostar mer än det smakar, anser föreläsaren och författaren Tomas Dalström. Anpassa arbetsmiljön efter hjärnan! Under sin tid på en reklambyrå bad Tomas Dalström om att få ett eget rum, men fick höra att »ni copywriters är så himla känsliga«

Läs hela artikeln här

/Jobb360-podden/

”Man bygger in en störningsfaktor på en gång”

Tomas Dalström berättar om det som stör på jobbet.
36 minuter om VARFÖR du är mindre effektiv i ett öppet kontor.

Lyssna här

/Resumé Insikt/

Experterna eniga: Öppet landskap katastrof för lönsamheten

I en tidigare artikel i Resumé har han tillsammans med forskare räknat på vad man kan spara i pengar genom några procents produktivitetsökning av personalstyrkan. Detta ger förstås en direkt betydelse för bolagets vinst och påverkas, enligt Dalström, av kontorsmiljön.

Läs hela artikeln här

/Göteborgs-Posten/Öppna kontorslandskap stör hjärnans koncentration

Dagens många gånger bristfälliga tekniska lösningar och öppna planlösningar, där de anställda inte förstår att de blir störda – och därför inte går in i ett tyst rum – sänker produktiviteten år efter år, skriver Tomas Dalström.

Paul Clark skriver att debatten om öppna kontor är alarmistisk. En klappa-idioterna-på-huvudet-attityd som är nedlåtande. Lika nedlåtande som att den som vill förbättra företagens möjligheter…

Läs hela debattartikeln här.

/Göteborgs-Posten/

Öppna kontor riskerar bli en dyr affär för arbetsgivaren

Ekonomin är ett viktigt argument för öppna kontor, men forskning visar att det snabbt kan bli röda siffror, skriver Tomas Dalström.

Om en persons produktivitet minskar med sex minuter per timme under tio månader på grund av olika distraktioner, motsvarar det samma summa som organisationen betalar i personalkostnad för en månads arbete…

Läs hela debattartikeln här