Vi har vaskat fram guldklimparna

”Boken är fenomenal och ytterst lärorik. 
Webbversionen är välgjord och pedagogisk. Faktum är att ALLA har nytta av att förstå
hur vår hjärna fungerar
i dessa digitala tidevarv. Helt enkelt lysande bra!”
Jerker Pettersson, ICT Management, WordPress consultant, Media Producer

Det handlar inte om att arbeta mer – utan hjärnsmart. Heppicopter-utbildningen ger dig fördjupad kunskap om – när, var och hur din hjärna fungerar som bäst – och varför den gör det.

Men också hur och varför den påverkas av multitasking, störande miljöer och andra distraktioner. Och vilka konsekvenser det får. Du får ett heppicopter-perspektiv.

Utbildningen i sex punkter

1. Utbildningen innehåller 22 minilektioner, som består av miniföreläsningar, texter, videofilmer, animationer, interaktivitet, reflektionsövningar och kunskapstest.

2. Lektionerna är ungefär 9 minuter långa i genomsnitt. Den tid som behövs för reflektion och att svara på frågor ingår inte i den tiden.

Varje lektion är uppdelad i flera korta avsnitt. Du kan ta en paus och läsa när det passar dig. Fler pauser minskar också känslan av mental trötthet.

  • Den kortaste lektionen är 3,5 minuter och den längsta 14 minuter.
  • Om du lägger på 6 minuter för att svara på frågorna tar en lektion 15 minuter i snitt.

Om du jämför med en med en heldagsutbildning, som börjar klockan 9, så är du klar med det första avsnittet – eller nivån som vi kallar det – klockan 10. Och det andra klockan 12. Sen lunch en timma. Det tredje och fjärde avsnittet klockan 14.30 och det femte och sista klockan 15.30.

Kolla den andra videon ”Så funkar du! Heppicopter-modellen”, så förstår du tanken bakom tidsschemat. Finns i Galleriet.

3. Vår Heppicopter-modell, som utbildningen utgår från, finns i varje kapitel. Den är en slags ”uppslagsbok”, där du snabbt kan läsa en kort sammanfattning om de olika delarna.

4. Du får forskares konkreta råd och tips.

5. Diplom efter genomförd och godkänd utbildning. För att bli godkänd behöver du ha svarat rätt på 80 procent av frågorna.

6. Utbildningen fungerar på alla plattformar så länge du är uppkoppla